Rugzakwoning in het nieuws

De rugzakwoning in het nieuws.

Raamdonksveer

We zien dat de rugzakwoning steeds vaker in het nieuws verschijnt. Men went aan het idee en ookk projectontwikkelaars spelen in op deze trend.

Zo is kort geleden in de gemeente Raamsdonkveer op feestelijke wijze een complex met daarin een aantal rugzakwoningen geopend. Er was veel belangstelling van een groot aantal geinteresseerden. Hierbij werd in aanwezigheid van de pers op traditionele wijze de sleutel uitgereikt aan de eerste bewoners van het object.

Raamsdonkveer staat hierbij niet alleen. Door de versobering van de zorg zijn veel ouderen en hulpbehoevenden aangewezen op de verzorging en ondersteuning van hun familieleden.  Veel gemeenten onderzoeken dan ook de mogelijkheden om ook voor hun inwoners mogelijkheden te scheppen. Zo is het vergunningsstelsel vereenvoudigd en kan de bestaande woning geschikt tgemaakt worden voor dubbele bewoning. Ook het bouwen van een nieuwe woning op het eigen erf is gemakkelijker gemaakt.

Een rugzakwoning kan zo mooi zijn als je zelf wilt

rugzakhuis

Het idee dat een rugzakwoning er vervelend uit zou zien wordt door het plaatje hiernaast onmiddelijk ontkracht. Juist in het buitengebied zien we een snelle ontwikkeling van dit fenomeen. Het verbouwen van een bakhuis of schuur tot woning is al jaren gebruikelijk.

de rugzakwoning steeds vaker in het nieuwsJanssen bouw is gespecialiseerd in prefab woningen, waaronder snel te bouwen woningen die zich uitstekend lenen als rugzakwoning. Ze voldoen aan alle eisen zoals dubbele voordeur, drempelvrije vloeren en eigen opgang. Voor minder-validen is er een aangepaste badkamer en keuken zonder drempels. Ook is er voldoende ruimte en privacy, voor zowel ouderen als mantelzorgers. 

Heeft u zelf plannen samen met uw ouders in een gebouw te gaan wonen maar stelt u wel hoge eisen aan uw privacy. Kijk dan eens op de website van Janssen bouw naar uw mogelijkheden. Zij kunnen u geheel vrijblijvend adviseren en bekijken samen met u en uw ouders naar bestaande prefab oplossingen of naar aanbouw- of verbouwingsmogelijkheden die uw huidige woning biedt.